Selecteer de gewenste datum om de prijs per nacht te zien.
Voor deze zoekconfiguratie hebben wij helaas geen zoekresultaten kunnen vinden.
Meer natuurhuisjes zoeken
Ben je flexibel en op zoek naar meer resultaten? Pas dan je filters aan of gebruik de flexibele datum selectie.
Het is erg druk
Door de drukte duurde het net te lang om je zoekresultaten te laden. Je kunt het opnieuw proberen zodat we de beschikbare natuurhuisjes die je zoekt kunnen tonen.
Deze natuurhuisjes vind je in de omgeving van Kullaberg.
Het natuurgebied Kullaberg is een schiereiland in het noordwesten van de provincie Skåne län. Het schiereiland loopt uit in het Kattegat en staat bekend om zijn aanzienlijke biodiversiteit. Zo is het gebied aangewezen tot ‘Belangrijk vogel gebied’ in Zweden evenals een ‘Speciale beschermingszone’. Dit natuurreservaat wordt gedomineerd door steile kliffen die uit de zee oprijzen. Het hoogste punt in het gebied kan men vinden op de berg ‘Håkull’, die een hoogte van 188 meter boven zeeniveau heeft.
Sinds het stenentijdperk wordt dit natuurreservaat al bewoond door de mens. Zo zijn er stenen cirkels, grafheuvels en resten van oude dorpen te vinden in dit reservaat. Met een grootte van 75 vierkante kilometer zijn er vele wandelpaden te vinden waar men als bezoeker kan genieten van de natuur en de mooie inhammen met kleine strandjes in de kliffen. Kullaberg staat ook bekend om de vele grotten die hier te vinden zijn. Zo kan men bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Fredrik de VII grot of de vissersman’s grot. De Fredrikde VII grot is wel 6 meter diep en altijd 2.5 meter of meer breedt. Deze grot werd ongeveer 7500-1500 voor Christus bewoond, door vissers.
Flora van het gebied
Op de toppen van deze kliffen kan men gemengde loofbossen vinden met beuken, berken en eiken. Maar in het gebied zijn ook naaldbomen te vinden. De onderbeplanting bestaat voornamelijk uit meidoorn, jeneverbes, wilde kamperfoelie en sleedoorn. Zeldzame soorten die men hier kan vinden zijn de Lathyrus sphaericus en de Lathyrus vernus (de voorjaarslathyrus). Op de hellingen van de heuvels en kliffen kan men ook nog vele flora soorten tegenkomen. Afhankelijk van de richting van de heuvel (naar het noorden of naar het zuiden) komen verschillende soorten voor, zoals de wilde marjolein en de berglook.
Fauna in en rondom de zee
De zee rondom dit natuurreservaat is rijk aan vis. Maar hier kan men ook andere dieren tegenkomen, zoals schaaldieren, zee-egels, slakken en mosselen. Meer landinwaarts kan men edelherten tegenkomen. Ook zijn er ongeveer 275 verschillende vogelsoorten gespot in het gebied, waarvan er ongeveer 90 soorten zich nesten in dit natuurreservaat. De meest voorkomende vogels die men hier kan vinden zijn de grasmus, vinken, merels, roodborstjes en de turkse tortel. Maar ook buizerds en sperwers zijn hier waar te nemen en na een flinke storm komen ook de zeevogels naar land toe, zoals de noordse stormvogel, de jan-van-genten en de jagers.