- 4 personen
- 2 slaapkamers
Selecteer de gewenste datum om de prijs per nacht te zien.
-
Natuurhuisje in CHASTANIER Occitanië, Frankrijk
-
Natuurhuisje in CHASTANIER Occitanië, Frankrijk
- 5 personen
- 1 slaapkamer
-
Natuurhuisje in CHASTANIER Occitanië, Frankrijk
- 6 personen
-
Natuurhuisje in Valgorge Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
- 6 personen
- 5 slaapkamers
-
Natuurhuisje in Compeyre Occitanië, Frankrijk
-
- 4 personen
- 1 slaapkamer
-
-
Natuurhuisje in Compeyre Occitanië, Frankrijk
-
- 18 personen
- 6 slaapkamers
-
Natuurhuisje in Mejannes le Clap Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
- 1 personen
-
Natuurhuisje in Saint Laurent d'Olt Occitanië, Frankrijk
- 5 personen
- 2 slaapkamers
-
Natuurhuisje in Rocles Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
- 8 personen
- 3 slaapkamers
-
Natuurhuisje in BEAUMONT Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
- 7 personen
- 4 slaapkamers
-
Natuurhuisje in SAINT MELANY Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
-
- 6 personen
- 3 slaapkamers
-
Natuurhuisje in Les Vans Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
- 5 personen
- 2 slaapkamers
-
Natuurhuisje in Les Assions Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
- 5 personen
- 2 slaapkamers
-
Natuurhuisje in Saint-Alban-Auriolles Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
-
- 4 personen
- 2 slaapkamers
-
Voor deze zoekconfiguratie hebben wij helaas geen zoekresultaten kunnen vinden.
Meer natuurhuisjes zoeken
Ben je flexibel en op zoek naar meer resultaten? Pas dan je filters aan of gebruik de flexibele datum selectie.
Het is erg druk
Door de drukte duurde het net te lang om je zoekresultaten te laden. Je kunt het opnieuw proberen zodat we de beschikbare natuurhuisjes die je zoekt kunnen tonen.
Deze natuurhuisjes vind je in de omgeving van Nationaal Park Cevennen.
De Cevennen is een streek gelegen in het zuidoosten van het Central Massief. De streek is bergachtig en het heeft een grote verscheidenheid aan landschap die inherent zijn aan de verschillende klimatologische- en bodemomstandigheden. De zwarte leistenenbergen in de Haut-Languedoc wisselt sterk met de kalkstenen rotsen van de grands Causses en de zandstenen afzettingen in de Thône vallei met het Pilat gebergte in het oosten van de streek.
De streek kenmerkt zich verder door een heerlijk mediterraan klimaat met een relatief hoge neerslag, waardoor het land vruchtbaar is en door de eeuwenheen in gebruik is genomen. Deze prachtige pastorale landerijen geven de streek zijn karakter en vandaar dat de Cevennen door UNESCO op de werelderfgoedlijst als Mediterraans agro-pastoraal cultuurlandschap is opgenomen.
Het middelgebergte is doorspekt met valleien die zijn uitgesleten door de rivieren. De valleien zijn veelal aangeplant met kastanjebomen die de broodboom is van de mensen uit deze streek. Van oudsher diende kastanjes als stapelvoedsel voor de herders in dit gebied. Deze herders hebben het landschap hun bijzondere karakter gegeven door met hun schapen uitgestrekte graslanden te bezoeken en met stapelmuurtjes of “clapas” bouwden die als herkenningspunten in de highlands dienden. De rivieren hebben in het kalksteen van de Cevennen diepe gangen uitgesleten en grotten gecreëerd, die bekend staan als karsten. De streek is echter vooral door wilskrachtige bosbouwers opnieuw bebost, waardoor naaldbomen en eiken en beuken bossen de hellingen weer sieren. Deze diversiteit aan landschapen brengt een zeer diverse flora en fauna met zich mee.
Flora en fauna
De Cévennen heeft ondanks de menselijke invloeden een zeer rijke flora en fauna met veel zeldzame diersoorten. Met name een grootte diversiteit aan roofvogels zijn kenmerkend voor het de streek die een afwisselend landschap heeft met graslanden, bossen, rivieren en rotsen. Op de graslanden jaagt de slechtvalk op de hazen en konijnen en andere vogels zoals de zomertortel. De bossen zijn het domein van bijzondere nachtrovers zoals de ruigpootuil die door vooral in de hogere delen van de bergen waar te nemen zijn.
De Oehoe is een soort die broedt in de holte van de rotswanden die bedekt zijn met loof- en naaldbomen. Heel bijzonder is de aanwezigheid van de vale en monniksgier die zich voeden op de kadavers van de grote kudde schapen. De steenarend is ook een soort die aast op deze kadavers, maar ook gerust een ree kan vellen die veelvuldig in de Cevennen te zien zijn. Naast reeën kunt u er edelherten en wilde zwijnen in de bosranden aantreffen. In de rivieren bouwen bevers hun dammen en kunt u de zwarte wouw zien jagen op brazem en forel.