Selecteer de gewenste datum om de prijs per nacht te zien.
Voor deze zoekconfiguratie hebben wij helaas geen zoekresultaten kunnen vinden.
Meer natuurhuisjes zoeken
Ben je flexibel en op zoek naar meer resultaten? Pas dan je filters aan of gebruik de flexibele datum selectie.
Het is erg druk
Door de drukte duurde het net te lang om je zoekresultaten te laden. Je kunt het opnieuw proberen zodat we de beschikbare natuurhuisjes die je zoekt kunnen tonen.
Deze natuurhuisjes vind je in de omgeving van Nationaal Park De Groote Peel.
Nationaal park De Groote Peel
De Groote Peel bestrijkt een oppervlakte van ruim 1400 hectare en is gelegen op de grens van Limburg en Noord-Brabant. Het gebied dat nu als Nationaal Park wordt beschouwd is onderdeel van wat vroeger een zeer uitgestrekt hoogveengebied was. Het gebied is tot een bepaalde diepte afgegraven, maar het is vervolgens niet ontwaterd.
Ontdek de natuur
Doordat het gebied niet ontwaterd is vind je er nu een natuurgebied dat je vrijwel nergens anders in Europa vindt. Grote waterplassen afgewisseld met heidevelden, zandruggen en stukken bos. Omdat het gebied zowel nationaal als internationaal van groot belang is voor vogels kun je er tijdens de trek (15 oktober – 30 november) en tijdens het broedseizoen (15 maart – 15 juli) slechts op een aantal wandelpaden in. Naast de wandelpaden zijn er ook diverse knuppelbruggen aangelegd vanwaar je het gebied kunt ontdekken. De Groote Peel wordt beheerd door Staatsbosbeheer en de gemeente Asten. Het bezoekerscentrum Mijl op Zeven is dagelijks geopend en in de winter alleen op zondag, de toegang is gratis.
Kraanvogels in de Groote Peel
Gedurende de voor- en najaarstrek passeren duizenden kraanvogels ons land. Kraanvogels passeren voornamelijk door de provincie Limburg. Een belangrijke pleisterplaats voor deze imposante vogels is Nationaal Park de Groote Peel. Tijdens hun trektocht stoppen de vogels om weer op kracht te komen. Ze vangen kikkers en muizen in de grote natte velden met pijpestrootje. Naast de kraanvogel is de Groote Peel ook een belangrijk gebied voor talloze broedvogels in ons land. Zo zijn er nog gezonden populaties te vinden van blauwborst, ransuil en roodborsttapuit. Ook is het één van de weinige plekken in Nederland waar de grauwe klauwier nog goed vertegenwoordigd is. De flora van het gebied is tamelijk monotoon. Op de grote open vlakten vind je voornamelijk berk afgewisseld met pijpestrootje. De omliggende bossen zijn rijk aan vuilbomen, zomereik, zwarte els en populier. Ook zijn er nog tamelijk grote stukken naaldbos aanwezig, bestaande uit grove den en fijnspar.