- 11 personen
- 6 slaapkamers
Selecteer de gewenste datum om de prijs per nacht te zien.
-
Natuurhuisje in Munera Castilië-La Mancha, Spanje
Voor deze zoekconfiguratie hebben wij helaas geen zoekresultaten kunnen vinden.
Meer natuurhuisjes zoeken
Ben je flexibel en op zoek naar meer resultaten? Pas dan je filters aan of gebruik de flexibele datum selectie.
Het is erg druk
Door de drukte duurde het net te lang om je zoekresultaten te laden. Je kunt het opnieuw proberen zodat we de beschikbare natuurhuisjes die je zoekt kunnen tonen.
Deze natuurhuisjes vind je in de omgeving van Natuurpark Lagunas de Ruidera.
Gelegen in centraal zuidelijk Spanje ligt het natuur park Lagunas de Ruidera. Bijzonder is dat het park bestaat uit 15 meren die met elkaar in verbinding staan. Het water stroomt niet alleen bovengronds via rivieren, watervallen en beekjes maar ook ondergronds stroomt het water van de ene naar de andere plek.
De naam Ruidera komt waarschijnlijk van het Spaanse woord “ruido” wat het geluid is dat stromend water maakt. Tussen het eerste en laatste meer zit 25 km en een hoogteverschil van 128 meter. Het ligt in een anders zeer droog landschap, de heldere meren met groene oever zijn een oase in de anders bijna woestijn achtige omgeving. Het hoogste meer, Conceja, wordt het minst vaak bezocht en heeft ten opzichte van de andere meren een hogere bescherming status.
Het natuurpark heeft niet alleen meren maar ook grot van Montesinos en de restanten van Rochafrida kasteel. Deze spelen een belangrijke rol in de tweede helft van Don Quichot, maar worden ook in vele andere Spaanse romans genoemd. Doordat dit gebied voor het punt ligt waar veel water wordt afgepompt heeft het niet de problemen die ander natte gebieden in de regio hebben. Hierdoor is het mogelijk dat de ecologie van het gebied behouden is gebleven.
Flora en Fauna
Tussen de rietoevers zult u watervogels als tafeleend, krooneend, futen of paarse reiger zien. Naast de vele watervogels komen ook soorten als de blauwe ekster, bijeneter, houtduif en patrijzen voor. Vossen, genetkatten of konijnen maken het middeleeuwse tafereel af, zeker als rond de schemering de vleermuizen om de kasteelruïne zweven.
Bij het water zijn planten als riet, lisdodde, zegges en biezen te vinden. Verder komen nog soorten voor als eiken, jeneverbes, heesters en tijm maar als het droger wordt zijn er steeds minder planten die er goed kunnen groeien en wordt het bijna woestijnachtig.