Selecteer de gewenste datum om de prijs per nacht te zien.
Voor deze zoekconfiguratie hebben wij helaas geen zoekresultaten kunnen vinden.
Meer natuurhuisjes zoeken
Ben je flexibel en op zoek naar meer resultaten? Pas dan je filters aan of gebruik de flexibele datum selectie.
Het is erg druk
Door de drukte duurde het net te lang om je zoekresultaten te laden. Je kunt het opnieuw proberen zodat we de beschikbare natuurhuisjes die je zoekt kunnen tonen.
Deze natuurhuisjes vind je in de omgeving van Natuurpark Urkiola.
Natuurpark Urkiola, gelegen in noordelijk Baskenland is het in 1989 uitgeroepen tot natuurpark. Het bestaat uit kalksteen gebergtes die zeer steile ruige landschappen vormen. Van hoge kale pieken, bergkammen tot beboste dalen kunt u in dit park vinden.
Mijnbouw heeft littekens achtergelaten in het gebied, ook na de verklaring van natuurpark is de mijnbouw verder gegaan. Er zijn open groeves en gangenstelsel overgebleven. Ook is in sommige beuken bossen nog goed te zien dat het als hakhout is gebruikt, wat als een stam begint krijgt een breed knoestig tussenstuk waar vele kleinere stammetjes uit komen. Er zijn nog steeds menselijke activiteiten in het gebied zoals houtkap, veehouderij en landbouw.
Nu wordt er voor gezorgd dat het zoveel mogelijk in overeenstemming met de natuur is en de diversiteit van het gebied behouden blijft. De hoogste berg is de Amboto, 1337 meter, waar op de steile helling een zich een grot bevindt. Volgens lokale mythologie zou dit de plek zijn die de godin van de aarde, moeder van alle schepselen, zich het liefste schuilhield.
Flora en fauna
Doordat het gebied verschillende leefomgevingen heeft komen in elk habitat weer een andere gemeenschap van dieren en planten voor. Zo zijn er in de hoge pieken nesten van de vale gier te vinden en in de bossen nestelt de houtduif. Verder komen er ook soorten voor als de roodborsttapuit, rotslijster, grauwe klauwier en sijs. Er zijn veel vleermuissoorten in het gebied te vinden zoals de grote, kleine en paarse hoefijzerneus, langvleugelvleermuis en de bosvleermuis, allen bedreigd maar de paarse hoefijzerneus met uitsterven.
Er zijn enkele zeldzame soorten in het park als de Alpenaster, zuurbes en gipskruid maar ook algemenere soorten als taxus, witte nieswortel, dennenwolfsklauw en vetblad. Er wordt extra aandacht besteed om de moeras vegetatie te beschermen door het tegengaan van ontwatering en gemeenschappen hoog in de bergen waar de vele geiten grote schade aan kunnen richten.